HTML

Mocsai Plébánia

Plébániai értesítő

Linkblog

2008.02.29. 19:57 István atya

Biblia a szószék alatt...

A Biblia a szószék alatt...
A Mocsai Templom 2006-ban ünnepelte fennállásának 250 éves évfordulóját.
Erre a szép jubileumra egy gyönyörű Nagy Képes Bibliát kapott templomunk a református testvérgyülekezettől.
A Bibliát szándékosan a szószék alatt helyeztük el a képen látható módon, hiszen az Isten Igéjét mindig is a szószékről hirdette elsődlegesen Egyházunk.
Most a Biblia Évében különösen is kiemelt szerepet kap ez a naponta szépen gondozott és megbecsült díszhely, mert ezzel azt szeretnénk kifejezni,hogy a Szentírás az Isten eligazító szava és az üdvösség jóhíre mindannyiunk számára.
A Bibliában található művészi képek miatt lehetőségünk van arra is, hogy - különösen a kicsi gyermekek számára - közelebb hozzuk a bibliai eseményeket, azok szereplőit. Ezzel ne csak a Biblia tanításához jussanak közelebb, hanem a képeken keresztül megismerjék azokat a kiváló híres festőket is,akik azokat készítették.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mocsaplebania.blog.hu/api/trackback/id/tr6359879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása