HTML

Mocsai Plébánia

Plébániai értesítő

Linkblog

2008.02.29. 19:50 István atya

Szent Erzsébet-év Mocsán

Szent Erzsébet - év zárása Mocsán
november 8. 15:52

2007-ben Szent Erzsébet születésének 700. évfordulóját ünnepelte az ország.
Ennek az ünepi évnek a méltó befejezésére készül a Mocsai Egyházközség.
Már az ünnepi év megnyitása is nagy buzgósággal történt. Ünnepi "szenterzsébet-kenyereket" áldott meg a helyi plébános mindkét faluban,Mocsán és Kocson.


Ezeket a különleges kenyereket a helyi polgármester úr, Áy József ajándékaként kapta a két falu.2006.nov.19-én 500 "szenterzsébet kenyeret" oszottunk ki a templomokban a szentmisék után.A fiatalok és az iskolások szindarabbal köszöntötték "Szent Erzsébet Asszonyt" az áldozatos szeretet ragyogó példaképét.


Az ünnepi év bezásárását is hasonló buzgósággal és lelkesedéssel akarjuk megülni Mocsán és Kocson.

A Győri Egyházmegyében 2007. november 17-én délelőtt 10-kor a Győri Bazilikában ünnepi szentmise keretében zárjuk az ünnepi évet.

Erre az ünnepi szentmisére egyházközségi zarándoklatot szervez a Mocsai Plébánia.

Másnap délelőtt, nov. 18-án - Mocsán és Kocson - szintén ünnepi szentmisével, "szenterzsébet-kenyerek megáldásával és kiosztásával emlékezünk kedves szentünkre.A "szenterzsébet kenyerek" ismét a polgármester úr ajándékaként érkeznek a szentmisékre.Délután 3 órakor a mocsai fiatalok és az iskolások - "Szent Erzsébet a rózsás királynő" c. szindarabbal köszöntik Árpád-házi szentünket, és ezzel a templomi közös ünneppel köszönjük meg Szent Erzsébet égi pártfogását.Az ünnep napján, nov. 19-én este pedig, ünnepi szentmisével, a szentmisén szereplő "Szent Imre énekkar" közreműködésével emlékezünk mindkét kedves szentünkre. Az pedig csak legyen természetes,hogy további égi közbenjárásukat is kérjünk - ahogy azt Mindszenty hercegprimás úr is óhajtotta: - nemzetünk lelki megújulásért!


Horváth István-atya/VPA Hirporta hir@hirporta.hu

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mocsaplebania.blog.hu/api/trackback/id/tr75359868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása