HTML

Mocsai Plébánia

Plébániai értesítő

Linkblog

2008.02.29. 19:56 István atya

A Biblia Éve a mocsai templomban

Biblia a mocsai templomban

Még 2006-ban nem gondolta senki, hogy a 2008-as év a Biblia Éve lesz.A Mocsai Templom 2006-ban fennállásának 250 éves évfordulóját ünnepelte. Erre a nevezetes évfordulóra gyönyörűen megújult a templom belseje és külseje.
A bérmálásssal egybekötött templomszentelésre természetesen szivélyes meghívást kaptak falunk református testvérei is.
Soós Szilárd tiszteletes úr és Csiba Zoltán gondnok úr ez ünnep alkalmából becses ajándékot adott a katolikus templomnak a Mocsai Református Gyülekezet nevében. Ez az ajándék nem volt más,mint a Szent István Társulat által kiadott Nagy Képes Biblia. A Mocsai Egyházközség megbecsülése jeléül ezt a drága kincset a templom szószéke alatt helyezte el - kinyitva - hogy mindenki lássa: Isten Igéje az "Üdvösség Útja" és eligazító lámpása minden kereszténynek.
2006 - óta ez a Biblia jelzi a falu lelki öszetartozását és azt a testvéri szeretetet is, amely - vallási hovatartozás nélkül - él még az itt lakó emberek szívében.A 2008-as esztendőben pedig - ez a nyitott Biblia - ékes bizonyítéka és figyelmezető jele annak, hogy mindannyiunknak nyitott szívvel kell fogadnuk Isten Igéjét és jó akarattal meg is kell valósítanuk üzenetét a mindennapi életünkben!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mocsaplebania.blog.hu/api/trackback/id/tr91359876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása